L'elaboració d'embotit artesanal i la conservació mitjançant sal es data de l'any 3.000 a. de C., encara que l'elaboració en si és una tradició que es remunta a temps del segle XV. Si bé en aquella època la matança d'animals es podia realitzar directament a les ciutats, la criança i matança dels porcs eren més pròpies de les viles exteriors, duent-se a terme allí mateix la matança i elaboració dels diferents embotits.

La introducció de la industrialització del segle XIX va permetre que la seva venda i obertura a la majoria de la població augmentés exponencialment, encara que l'elaboració, en casos com el de Sararols, es va mantenir de manera completament tradicional.

La irrupció de la tecnologia entrat el segle XX va aportar, sense cap dubte, la confirmació de l'alta qualitat d'aquests embotits, així com les inspeccions rigoroses i la millor conservació. Com a anècdota que sempre ens agrada recordar, cal saber que la primera cambra frigorífica de Granollers va ser la de Sararols. Una demostració més que sempre hem estat pioners pel que fa a la tecnologia en el sector de l'alimentació. Vinguts específicament de Dinamarca, van muntar i van instal·lar una cambra frigorífica que ens va permetre vendre a l'estiu quan les altres botigues no podien vendre a causa de la calor, sent un dels moments de major expansió del nostre negoci. Parlem de l'any 1916, quan ni tan sols el nostre carrer tenia el seu nom actual.

A Sararols hem mantingut aquests costums tradicionals des d'1.912, passant-les de generació en generació, amb tècniques d'abans però adaptant-nos a les noves tecnologies. D'aquesta manera podem estar segurs de poder oferir productes d'extraordinari sabor i qualitat, així com la garantia i qualitat en conservació en tots els nostres productes.